Deel dit artikel
-

Voorlopig akkoord over verkoop HEMA

Een consortium van Parcom en Mississippi Ventures heeft een voorwaardelijke overeenkomst bereikt over de verkoop van HEMA. Het zijn de enige nog overgebleven bieders op de winkelketen die zich ook steeds meer online manifesteert.

De schuldeisers namen eerder dit jaar HEMA over om gezamenlijk naar een nieuwe eigenaar te zoeken. De Britse investeerder Alteri en Ahold Delhaizr waren namen die eerder circuleerden.

Voor een succesvolle afronding van de transactie, waarmee zo’n 440 miljoen euro is gemoeid, is het essentieel dat het consortium er in slaagt om passende bankfinanciering te verkrijgen van Nederlandse financiële instellingen, zo laten de partijen weten.

Parcom is een middelgrote investeringsmaatschappij die voortkomt uit verzekeraar NN.

Mississippi Ventures is het investeringsvehikel van de Nederlandse ondernemersfamilie Van Eerd, bekend van Jumbo Supermarkten.

Het consortium ziet naar eigen zeggen een groot potentieel in HEMA. ‘Zowel Parcom als Mississippi Ventures zijn onder de indruk van de veerkracht en het lange-termijn perspectief van HEMA’s management, haar raad van commissarissen en de duizenden medewerkers en miljoenen klanten van HEMA’

Het consortium verwacht in de eerste helft van december met een update over de transactie te kunnen komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond