Deel dit artikel
-

Voorlopig geen NFC in Europees mobiel betalen bij PayPal

Het duurt nog zeker een jaar voor consumenten elkaar en winkeliers kunnen betalen door de telefoon langs een andere terminal te zwaaien. Niet eerder dan volgend jaar brengt PayPal deze technologie naar Europa.

In Amerika staat het bedrijf op het punt om deze nieuwe vorm van mobiel betalen te introduceren. Na de zomer verschijnt namelijk een vernieuwde betaalapplicatie voor Android die gebruik maakt van NFC-technologie. Daarbij fungeert de mobiele telefoon als portemonnee die, via een koppeling aan de bankrekening, toestaat naar andere telefoons of kassa’s in de winkel.

Nieuwsuitgave Tweakers verneemt in Amerika van PayPal dat het zeker tot volgend jaar duurt voordat dit systeem ook in Europa beschikbaar komt. De Amerikaanse activiteiten worden als een proef gezien.

De NFC-chip in mobieltjes zorgt ervoor dat het toestel op korte afstand kan communiceren kan andere apparaten. Er zijn echter maar weinig telefoons die de betreffende technologie bevatten. Het Androidsysteem is gereed voor NFC vanaf versie 2.3. In Nederland zijn nu zo’n twee dozijn toestellen op de markt die dat ondersteunen. Het Nederlandse NXP is bij verscheidene telefoonfabrikanten de hofleverancier van dit soort chips.

PayPal verwacht dat het in 2011 voor drie miljard dollar aan mobiel betaalverkeer verwerkt. De gebruikers van de mobiele betaalappllicatie verrichten transacties op de gebruikelijke manier, door in te loggen met hun gebruikersnaam en wachtwoorden en vervolgens het geld over te boeken.

Demonstratie betalen met NFC in een telefoon:

Deel dit bericht

3 Reacties

BMC Internet Marketing

We kijken uit naar de dag dat deze ontwikkelingen beschikbaar zijn in ons eigen kikkerlandje. Echter geniet een wereldwijde uitrol van Ideal in combinatie met deze technologie de voorkeur. Helaas schijnt een wereldwijde uitrol van Ideal vrij lastig te zijn vanwege verschillende banksystemen. Het aanmaken en volstorten van een PayPal account is nogal omslachtig, wellicht zijn daar nog voordelen te behalen door PayPal?

Willem

@BMC: het artikel gaat over in fysieke winkels betalen met je mobieltje, dus ter vervanging van pinnen. Dan is ideal wel heel erg onlogisch: daar heb je bankpas en identifier voor nodig, dus een stuk omslachtiger dan regulier pinnen. niet zo fijn voor de mensen achter jou in de rij…

Bmc Internet Marketing

Hallo Emerce,

Ik vul mijn e-mail adres in, echter zou het handig zijn wanneer we op de hoogte gesteld worden van nieuwe reacties. Dan kunnen we discussieren. Ik heb dit al aan jullie info@ medegedeekd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond