Deel dit artikel
-

‘Voormalig Activision Blizzard CEO Bobby Kotick overweegt aankoop TikTok’

Volgens The Wall Street Journal zou voormalig Activision Blizzard CEO Bobby Kotick kopers proberen te vinden voor de Amerikaanse tak van TikTok.

De Amerikaanse overheid wil dat de Amerikaanse tak van TikTok in Amerikaanse handen komt vanwege zorgen over Chinese beïnvloeding. Zeker vijftig leden van de Amerikaanse House of Representatives House Energy and Commerce Committee hebben recentelijke gestemd voor een wet die wanneer aangenomen het Chinese ByteDance dwingt om zijn Amerikaanse belangen af te stoten.

Het wetsvoorstel zal naar verwachting zeer binnenkirt door de Amerikaanse Senaat worden aangenomen. President Joe Biden heeft al aangegeven dat hij bereid is om het wetsvoorstel te ondertekenen.

Kotick vertrok eind 2023 uit Activision Blizzard nadat Microsoft de game-uitgever had overgenomen. Naar verluidt heeft Kotick de aankoop van TikTok heeft besproken met ByteDance-medeoprichter Zhang Yiming en met OpenAI CEO Sam Altman.

Wanneer TikTok niet wordt verkocht, kan de app in Amerikaanse appwinkels worden verboden.

Een dergelijk verbod was al eerder overwogen onder de regering Trump, maar werd door een Amerikaanse rechter van tafel geveegd. Die vond dat bedreigingen van de nationale veiligheid zoals die door de regering werden voorgespiegeld ‘puur hypothetisch’ waren.

Ook was er sprake van dat Oracle en warenhuis Walmart een belang in TikTok zouden krijgen. Door de code, apps, systemen en algoritmen van TikTok door Oracle te laten controleren, zouden ‘achterdeurtjes’ uitgesloten moeten worden. Oracle verwerkt momenteel al wel de gegevens van TikTok in de VS. TikTok was al eerder een van zijn grootste klanten voor de Oracle Cloud.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond