Deel dit artikel
-

Voormalig stafchef Biden techadviseur Witte Huis

Voormalig stafchef van Joe Biden Bruce Reed wordt de belangrijkste techadviseur van het Witte Huis na 20 januari. Reed was betrokken bij de California Consumer Privacy Act 2018. Privacyvoorvechters denken dat die wet een voorbeeld kan worden voor nationale wetgeving.

In de Californische wet staan regels die gelden voor het opslaan, verkrijgen, verwerken en verhandelen van persoonsgegevens en lijkt heel erg op de Europese privacywetgeving.

Reed (60) raakte betrokken bij de Californische privacycampagne in zijn hoedanigheid van strateeg voor Common Sense Media, een non-profit organisatie van Stanford University docent James Steyer.

Reed was stafchef van 2011 tot 2013 toen Biden vicepresident van de VS was. In die rol volgde hij Ron Klain op, die onlangs werd benoemd tot stafchef van het Witte Huis. Ook was Reed voorzitter van de Broad Foundation, een filantropische organisatie in Los Angeles.

Algemeen wordt verwacht dat president Biden strengere regelgeving introduceert voor techbedrijven.

Reed is een voorstander van het afschaffen van Sectie 230, die internetbedrijven beschermt tegen uitingen van gebruikers op hun platforms.

‘Als internetbedrijven advertenties verkopen die naast schadelijke inhoud worden weergegeven, moeten ze als medeplichtig worden beschouwd in de schade, schreven Steyer en Reed in een onlangs verschenen boek. “Als hun algoritmen schadelijke inhoud promoten, moeten ze verantwoordelijk worden gehouden voor het helpen herstellen van de schade’.

President Donald Trump is maandag dan toch de transitie naar zijn opvolger gestart.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond