Deel dit artikel
-

‘VPN-diensten in China volledig op slot’

Vanaf 1 februari 2018 kunnen Chinezen naar verluidt geen verbinding meer maken via een VPN-server. VPN was vaak de enige manier om de zware censuur te omzeilen. Diensten als die van Google en Facebook zijn anders niet toegankelijk.

Het gebruik van al dan niet betaalde VPN diensten is gemeengoed in China, al probeerde de overheid regelmatig VPN-aanbieders te blokkeren.

Volgens Bloomberg heeft de Chinese regering de drie grootste telecombedrijven (allen in staatshanden) opgedragen om de volledige toegang tot VPN’s voor privépersonen te blokkeren vanaf 1 februari 2018. Bedrijven kunnen er nog wel gebruik van maken en ontheffing vragen.

Experts zien een verband met de herverkiezing van president Xi Jinping volgend jaar. Die kan op deze manier negatieve publiciteit buitensluiten.

China heeft de berichtgeving van Bloomberg tegengesproken. Dat wil zeggen: er wordt niet ontkend dat ‘ongeautoriseerde VPN’s’ niet worden getolereerd. En dat zijn nagenoeg alle VPN’s waarmee particulieren de censuur willen omzeilen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fons Tuinstra - China Speakers Bureau

En zoals we al eerder vreesden, het was fake nieuws, vooral handig om wat extra clicks binnen te halen https://nextshark.com/no-china-not-banning-personal-vpns/

Erwin Boogert

Dank voor je aanvulling, Fons. Wordt gewaardeerd. We baseerden ons in de berichtgeving op het Bloomberg. Niet echt een clickbaitpartij natuurlijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond