Deel dit artikel
-

VPNLab.net offline gehaald

Handhavingsinstanties hebben VPNLab.net offline gehaald. De producten van de VPN-provider, bedoeld voor afgeschermde communicatie en internettoegang, werden ter ondersteuning van ernstige misdrijven gebruikt, waaronder de inzet van ransomware en andere cybercriminaliteit.

In de vroege ochtend van 17 januari vonden gecoördineerde acties plaats in Duitsland, Nederland, Canada, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije, Letland, Oekraïne, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Handhavingsinstanties namen vijftien servers in beslag die de diensten van VPNLab.net hosten, waardoor deze diensten niet langer beschikbaar zijn. De Centrale Recherche van het Politiedirectoraat in het Duitse Hannover had de leiding over de actie, onder de vlag van het EMPACT-project Cybercrime – Aanvallen Op Informatiesystemen.

VPNLab.net, opgericht in 2008, bood diensten aan op basis van OpenVPN-technologie en 2048-bit versleuteling, om online anonimiteit te garanderen voor slechts 60 Amerikaanse dollars per jaar. Dit maakte het populair onder cybercriminelen, die de diensten gebruikten om hun misdrijven te blijven plegen, zonder bang te zijn dat ze de autoriteiten hen zouden ontdekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond