Deel dit artikel
-

VPRO opent medialab in Eindhoven

De VPRO zoekt structurele samenwerking met ontwerpers, uitvinders en mediamakers. Volgend jaar vestigt de omroep een eigen medialab op het voormalige Philips-terrein in Eindhoven. Hier wil de VPRO, samen met de gemeente Eindhoven, participeren in de nieuwste ontwikkelingen.

Mary-Ann Schreurs, wethouder van Innovatie en Cultuur, Ton van Gool, projectleider VPRO@Strijp-S vanuit de gemeente Eindhoven, Lennart van der Meulen, directeur VPRO, en Geert-Jan Bogaerts, hoofd VPRO Digitaal, lichten vanmiddag de plannen toe in het VPRO-paviljoen, dat ter gelegenheid van de Dutch Design Week op Ketelhuisplein in Eindhoven staat.

Strijp-S, het voormalige Philips-terrein dat nu wordt herbouwd tot campus, is een knooppunt van innovatie. Hier worden high-techtoepassingen en oplossingen bedacht voor media, ruimtelijke ordening, sociale interactie en productie..

De samenwerking beperkt zich overigens niet tot Strijp-S. Ook de High Tech Campus en TU/e campus doen volop mee als samenwerkingspartners in dit nieuwe lab.

De VPRO wil naar eigen zeggen een schakel zijn in het denken over de toepassing van nieuwe technologieën en de sociale implicaties ervan. Nieuwe mediaplatforms als de Oculus Rift, de virtuele bril die nu nog vooral voor games wordt gebruikt, Google Glass, maar ook potentiële productiemiddelen als drones en iBeacons, moeten worden onderzocht.

De komende maanden wordt de komst van de VPRO naar Strijp-S verder voorbereid. De beoogde locatie voor de VPRO is het beroemde Natlab, waar vele succesvolle uitvindingen zijn gedaan op het gebied van beeld en geluid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond