Deel dit artikel
-

VR ONE maakt van je iPhone 6 een VR-bril

Zagen we eerst al Samsung en Oculus de krachten verenigen in de Gear VR, is het nu de beurt aan Zeiss en Total 3D Solutions met de VR ONE, een virtual reality-bril met als basis een iPhone 6 of Samsung Galaxy S5.

Voor slechts 99 dollar koop je een stereolenssysteem van lensfabrikant Zeiss, waarbij je de iPhone 6 of Galaxy S5 in een trede schuift die achter dit lenssysteem verdwijnt. Met twee speciale apps (VR ONE Media, VR ONE AR) kun je van 2D- of 3D-content genieten. Voor ontwikkelaars is er voor Android en iOS een open source Unity3D SDK beschikbaar.

Zoals het ernaar uitziet is de VR ONE de helft van de prijs van de Gear VR. Kijken we echter naar de specs van beide apparaten, zien we dat de VR ONE gebruikmaakt van de sensoren uit de iPhone en de Gear VR zelf sensoren aan boord heeft voor headtracking. De Gear VR maakt gebruik van de Galaxy Note 4 met een schermresolutie die bijna anderhalf keer zo hoog is als die van de iPhone 6. Iets wat bij het uitvergroten door de lenzen zeker gaat opvallen.

De VR ONE is nu al te bestellen en wordt in december geleverd. Vooralsnog kun je nu aangeven of je een iPhone 6 of Samsung Galaxy S5 gebruikt, maar in de toekomst zullen sledes voor ook nog andere typen smartphones worden geleverd.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond