Deel dit artikel
-

Vraag naar WiFi in vliegtuigen neemt fors toe

Panasonic Avionics gaat de productie van WiFi-systemen voor vliegtuigen verdubbelen. De vraag van luchtvaartmaatschappijen naar systemen voor draadloos internet is fors toegenomen.

Panasonic Avionics, onderdeel van het elektronicabedrijf Panasonic, heeft 46 procent van de markt in handen en laat rivalen als OnAir, GoGo en Global Eagle’s Row44 ver achter zich.

Er zijn vorig jaar 488 systemen geïnstalleerd, dit jaar zijn het er 1000, vertelde woordvoerder Neil James op een expositie in Hamburg.

Tot nu toe was WiFi eigenlijk alleen beschikbaar op langere vluchten, maar steeds vaker wordt draadloos internet aangeboden op korte vluchten.

In vrijwel alle gevallen zijn de systemen aangewezen op satellieten voor internetcommunicatie, al worden in enkele gevallen ook grondstations gebruikt.

Luchtvaartmaatschappijen willen de verbindingen ook gaan gebruiken voor het delen van bijvoorbeeld meterologische informatie.

Een adviesorgaan van de Amerikaanse overheid heeft overigens gewaarschuwd voor het gevaar van WiFi in vliegtuigen. Interferentie met boordapparatuur wordt niet langer gevreesd, wel is er het gevaar dat onbevoegden ongeautoriseerde toegang tot de vliegtuigelektronica kunnen krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond