Deel dit artikel
-

Vrijdag besluit over lot Mobile World Congress, deelname Deutsche Telekom en Vodafone onzeker, Cisco en Facebook vallen af

De organisatie van het Mobile World Congress besluit vrijdag of het telecomcongres eind deze maand doorgaat in verband met het coronavirus. Het ziet er somber uit nu Deutsche Telekom en Vodafone hun deelname dreigen in te trekken. Cisco en Facebook hebben dinsdag laten weten dat ze niet meer komen.

De vergadering vrijdag van brancheorganisatie GSMA (bestaande uit de grootste telecomaanbieders) was al gepland, maar zal volgens El Pais de doorslag moeten geven. Intussen is de opbouw van de stands reeds begonnen.

De afgelopen dagen annuleerde het ene grote bedrijf na het andere, waaronder Ericsson, Sony, LG en Intel.

Het Mobile World Congress, veruit de grootste telecombeurs ter wereld, probeerde zondagavond in een uitgebreide mail geregistreerde bezoekers nog gerust te stellen. De beurs gaat vooralsnog gewoon door met 2800 overgebleven exposanten, aldus organisator GSMA. Dinsdag werd dat nog eens herhaald, maar achter de schermen is er onrust. Volgens El Pais is er continu overleg tussen Vodafone CEO Nick Read en Timotheus Höttges van Deutsche Telekom met de topman van Telefónica, José María Álvarez Pallete, en Orange baas Stéphane Richard.

De beurs kondigde eerder uit voorzorg drastische maatregelen aan. Bezoekers uit het Chinese Hubei krijgen geen toegang meer, en andere Chinese bezoekers moeten kunnen aantonen dat ze de afgelopen twee weken al buiten China hebben verbleven.

Wc’s, publieke aanraakschermen en roltrappen worden continu gedesinfecteerd. Beurspersoneel moet extra alert zijn. Tijdens het congres worden microfoons met regelmaat gewisseld. Medische teams staan 24 uur per dag paraat. Op de achterkant van de badges staat het noodnummer vermeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond