Deel dit artikel
-

Vrouw kijkt minder naar online video’s

Het online bekijken van video’s is populairder onder mannen dan vrouwen. Althans, in de Verenigde Staten. Dat zegt eMarketer in een rapport. De verklaring: vrouwen gebruiken het internet om iets te doen, niet voor vermaak.

In de Verenigde Staten zijn zo'n 97 miljoen vrouwen regelmatig online, vergeleken met 90 miljoen mannen. De vrouwen die online zijn, begeven zich echter minder vaak op sites als YouTube dan mannen.

Uit onderzoek blijkt volgens eMarketer dat 66 procent van de vrouwelijke internetters dit jaar minimaal één keer online video gaat kijken. Bij de mannelijke internetters is dit percentage 78 procent.

Overigens gaat het om het ‘bewust' kijken naar een video. De internetter die al surfend toevallig enkele seconden naar bewegende beelden kijkt, heeft niet bewust een video bekeken. Iemand die zelf op zoek gaat naar video's op YouTube, of op een nieuwssite klikt op een bij een tekstverhaal behorend video-item, kijkt wel bewust naar video.

Vrouwen gebruik het internet vooral om zaken te regelen en minder voor vermaak, zegt Debra Aho Williamson, onderzoeker bij eMarketer en auteur van het rapport. Dat zou volgens haar een verklaring zijn voor het verschil in online video kijkgedrag tussen mannen en vrouwen.

Video's gericht op mannen
Tussen jongere vrouwelijke en mannelijke internetters is er nauwelijks een verschil in populariteit van online video's, zegt Williamson. Ze verwacht dat die trend doorzet, en dat over een jaar of vier onder mannen en vrouwen online video ongeveer even populair is.

Williamson denkt dat video's op internet vaker op mannen dan vrouwen zijn gericht. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn voor het gegeven dat vrouwen minder interesse tonen in online video. Aanbieders van online video zouden hier op in kunnen spelen door meer op – met name volwassen – vrouwen gerichte video's te maken, aldus Williamson.

Deel dit bericht

2 Reacties

Erika

Nou, het onderzoek zal wel kloppen maar ik zit, net als veel van mijn vriendinnen vaak op 123video.nl. Youtube kom ik minder vaak.

Bart

De verwijzing naar het onderzoek werkt niet correct. Kan deze vervangen worden? Bij voorbaat dank

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond