Deel dit artikel
-

VS overwegen invoertarieven als reactie op techbelastingen Frankrijk

De VS overwegen om invoertarieven in te voeren voor Franse producten ter waarde van 2,4 miljard dollar als vergelding voor de Franse techbelastingen. Frankrijk ging in juli akkoord met een belasting op de omzet van grote Amerikaanse techbedrijven.

Het gaat om exporttarieven op producten als kaas, spawater, make-up en handtassen.

Frankrijk krijgt daarmee dubbel straf, want de recent opgelegde Amerikaanse invoerheffingen op concurrerende goederen uit de Europese Unie raken Frankrijk reeds het hardst. Het gaat om goederen als vliegtuigen en wijn met een exportwaarde van 2,7 miljard euro in 2018.

De VS ergeren zich al langer aan het protectionisme van Europese lidstaten ten koste van Amerikaanse bedrijven.

Frankrijk rekent een belasting van 3 procent over bepaalde digitale activiteiten voor zover de bedrijven wereldwijd 750 miljoen euro per jaar omzetten. Daarvan moet minstens 25 miljoen euro in Frankrijk zelf zijn gegenereerd.

Bedrijven die hierdoor geraakt worden zijn Alphabet (Google), Apple, Facebook, Amazon en Microsoft. Geen van deze ondernemingen heeft zijn Europese hoofdkantoor in Frankrijk.

Frankrijk rekent dit jaar al op 400 miljoen euro voor de schatkist.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blockchain killer

Super flauw “jullie doen dit dus wij doen dat” en ondertussen lekker doorgaan met het schenden van allerlei wetten in verschillende landen en als iemand iets terug doet meteen met kinderachtige maatregelen komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond