Deel dit artikel
-

VVD en D66 pleiten voor digitale kluis

Iedere volwassen Nederlander moet van de overheid een digitale kluis krijgen. Daarin worden alle persoonsgegevens opgeslagen. Daarvoor pleiten Tweede Kamerleden Middendorp (VVD) en Verhoeven (D66).

De digitale kluis moet voorkomen dat verschillende overheidsinstanties van dezelfde mensen verschillende gegevens hebben. Nu is het nog zo dat bijvoorbeeld de Belastingdienst, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank van één persoon verschillende gegevens gebruiken.

Een digitale kluis beheer je zelf. ‘Dus je weet zeker dat de gegevens die daarin staan kloppen,’ aldus Middendorp bij RTL. ‘Dat betekent dat ook de overheidsinstanties die jouw gegevens nodig hebben, de discipline moeten hebben altijd in de kluis te kijken.’

Ook pleiten beide Kamerleden voor een beter beveiligd DigiD. Nu kunnen mensen nog op DiGiD inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. In plaats daarvan moet een dubbele controle komen.

De plannen kunnen worden meegenomen in de wijziging van de basisregistratie personen die op de rol staat.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart - Schuldhulp Vrijwilligers

Nog een MijnOverheid, waardoor men in de problemen komt als men geen computer heeft of kan werken op een computer, en nog een Digitale Handtekening, de overheid denkt alleen aan zich zelf… en niet aan de de mensen voor wie de computer nog steeds een toverdoos is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond