Deel dit artikel
-

VVV lanceert nationale giftcard e-commerce

De VVV brengt op 19 oktober de VVV Giftcard, een nieuwe cadeaukaart, uit die is te besteden bij webwinkels. Op de dag van lancering doen direct al 130 webwinkels en hun psp’s mee.

“Voor digitale winkels bestaat geen equivalent van de papieren geschenkenbon van de VVV. Er is geen goede breed besteedbare online propositie die inspeelt op het winkelgedrag dat zich naar online verplaatst”, zegt CFO Herre Dijkema van VVV Nederland.

In de afgelopen jaren zijn er wel steeds meer giftcards bijgekomen, getuige de volle gekleurde rekken met kaarten die bij de kassa’s van veel supermarkten hangen. Dat zijn echter veelal kaarten die bij één winkel zijn te besteden. “De consument wil zelf kunnen kiezen bij wie hij winkelt.”

De VVV Giftcard werkt precies hetzelfde als de ‘analoge bon’. Een kaart bevat een x-bedrag dat bij aangesloten webshops mag worden besteed. In één keer of in etappes.

Productmanager Gijs Gompen: “De webwinkelier betaalt provisie over de kaart, niet over de order. Bovendien is er op de kaarten altijd veel overbesteding, gemiddeld 35 euro. Dat is het unique selling point naar de winkelier, die provisie betaalt over de kaart niet over de order. Hij krijgt allereerst meer traffic naar zijn zaak en ten tweede meer verkopen door overbesteding. Online ligt dat bedrag trouwens misschien wel hoger dan offline. Dat zal de praktijk wijzen.”

Uit recente cijfers van Thuiswinkel.org werd bekend dat de gemiddelde orderwaarde in het eerste halfjaar van dit jaar 113 euro bedroeg.

Bij de officiële lancering van de digitale cadeaukaart zijn al 130 webwinkels aan boord. Dijkema: “We praten nog met veel van de grote online retailers, dus dat aantal zal komende maanden oplopen.” Hij zal te koop zijn bij onder meer Bruna, AKO en de VVV-winkels.

Het inwisselen van een cadeaubon (fysieke kaart of e-mailcode) werkt simpel. De ontvanger gaat shoppen bij een aangesloten winkel en voert bij de kassa een boncode in. De cadeauwaarde wordt in minder gebracht op het te betalen bedrag. De payment service provider van de winkelier verrekent dat met de ondernemer.

De financieel directeur verwacht dat de omzet uit de nieuwe VVV Giftcard na drie jaar op circa veertig miljoen euro zal liggen.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Parviz Esmaeli Phar

VVV cadeaucard, het is niet te geloven, je kunt hem bijna nergens online inwisselen zonde van geld, bijna nergens. Weggegooide geld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond