Deel dit artikel
-

Waals kabelnet mogelijk in handen van Orange Belgium (update)

Orange Belgium mag exclusief onderhandelen met Nethys om Voo in te lijven, het Waalse kabelnetwerk.

Voo biedt in het Waalse Gewest en een deel van het Brusselse Gewest telecomdiensten en is de Waalse tegenhanger van Telenet in Vlaanderen.

Orange werkt in Vlaanderen samen met Telenet en huurt het kabelnetwerk. In Wallonië zou dat nu ook kunnen door Voo over te nemen.

In exclusieve onderhandelingen mag Orange 75 procent van het kapitaal overnemen min één aandeel, op een totale bedrijfswaarde van 1,8 miljard euro.

Telenet betreurt de beslissing van Nethys. Een overname had voordelen gebracht voor het algemene concurrentielandschap in België, het Waals en Brussels industrieel project en voor VOO als bedrijf.

Consumentenorganisatie Test Aankoop maakt zich zorgen. Het feit dat het aantal spelers in een groot deel van de Franstalige markt van drie naar twee wordt teruggebracht, is niet bevorderlijk voor meer concurrentie, en dus voor lagere prijzen.

In dit verband zullen het advies en de mogelijke corrigerende maatregelen die de mededingingsautoriteiten in het kader van de overnameprocedure zullen opleggen, van het grootste belang zijn, zegt de organisatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond