Deel dit artikel
-

Waardering Klarna naar 11 miljard dollar bij nieuwe investering

De investeerders Silverlake, GIC en Blackrock stappen met 650 miljoen dollar in bij betaalbedrijf Klarna, dat met de transactie wordt gewaardeerd op elf miljard dollar.

Daarnaast kopen Merian Chrysalis, TCV, Northzone en Bonnier zittende aandeelhouders uit. Onder hen bijvoorbeeld: Sequoia Capital, Dragoneer, Permira, Commonwealth Bank of Australia, Bestseller Group en Ant Group.

Het proces kan worden gezien als een stap richting een beursgang, maar Klarna zelf benoemt dat niet expliciet als een plan. Het doel van het nieuwe groeigeld is ‘internationale groei versnellen’. Daarbij wijst het bijvoorbeeld op het succes in de VS waar het nu meer dan negen miljoen klanten heeft. In Nederland is Klarna bekend via zijn dienst voor achteraf betalen. In het buitenland wordt het vergeleken met een variant op creditcards.

In het eerste halfjaar van 2020 won Klarna uit Zweden 35.000 nieuwe retailers als klant. Het totaal kwam daarmee boven de tweehonderdduizend. In die periode steeg het verwerkte betaalvolume met 44 procent tot 22 miljard dollar en de omzet met 36 procent tot 466 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond