Deel dit artikel
-

Waarschuwing voor onvergunde wedopties drafsport

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft een niet nader genoemde aanbieder met vergunning op de vingers getikt vanwege het aanbieden van wedopties op drafsport (‘trotting’). Het aanbod werd direct gestaakt. De Ksa laat het bij een waarschuwing.

Begin oktober ontving de Ksa een signaal over een vergunde online aanbieder die weddenschappen op drafsport aanbood op zijn website. Voor dit aanbod was door de Ksa geen vergunning verleend. Naar aanleiding van het signaal is direct onderzoek uitgevoerd, waarbij werd geconstateerd dat er op de website inderdaad op drafsport kon worden ingezet.

Uit verder onderzoek bleek dat geen spelers hebben ingezet op dit specifieke aanbod en dat er geen omzet is gegenereerd. Ook zijn er door de aanbieder maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Ksa wil benadrukken dat het hier om een ernstige overtreding gaat. De kansspelsector is een fraude- en verslavingsgevoelige sector. Daarom is het van groot belang dat er regels aan kansspelen verbonden zijn en dat vergunninghouders zich aan die regels houden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond