Deel dit artikel
-

Walmart begint Japanse webwinkel met Rakuten

Walmart heeft zijn eerste e-commerce winkel in Japan geopend, samen met internetreus Rakuten. Sinds januari werken de partijen al samen op het gebied van e-readers en audioboeken en vanaf oktober zijn de partners ook betrokken bij een boodschappendienst Seiyu Netsuper.

Via de webwinkel worden 1200 typisch Amerikaanse producten verkocht: van kleding tot speelgoed. De fulfillment wordt verzorgd vanuit de VS en de bestellingen worden per vliegtuig vervoerd. Rakuten verzorgt in Japan de ‘last mile’.

Tot nu toe heeft het Amerikaanse warenhuis niet echt voet aan de grond kunnen krijgen in Japan. Eerder dit jaar ontkende het bedrijf dat het afstand wilde nemen van Seiyu GK, een supermarkt die het al sinds 2007 in handen heeft.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

De horken van WalMart hebben weinig van Japan en Azie begrepen, net zoals die chauvinistische Fransen van Carrefour.
Wil je een voet aan de grond krijgen in Japan dan is het misschien handig om ook naast enkel Japanse produkten die overal al (goedkoper) te koop zijn, ook Amerikaanse/Franse producten tegen een normale prijs aan te bieden.
Ondanks dat Seiyu in Amerikaanse handen is, hebben ze enkel het kassasysteem en personeelsbeleid uit Amerika meegenomen. Voor de rest is het niet meer dan een doodnormale Japanse supermarkt met een beroerd slechte service.
Ook de online shop van Seiyu die hier met een hoop fanfare aangekondigd wordt verkoopt ook enkel Japanse produkten. Daar hebben we er hier ook al een dozijn (goedkopere) varianten van.
Vreemd dat Walmart helemaal geen success is in Japan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond