Deel dit artikel
-

Walter Pijls per 1 januari 2024 CEO Brightlands Smart Services Campus

Walter Pijls, op dit moment Hoofd Innovatiemanagement voor Smart Service Concepts bij Ford Research and Advanced Engineering Europe in Aken (Duitsland), wordt de nieuwe Chief Executive Officer van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Hij volgt Astrid Boeijen op die 1 juli van dit jaar de overstap maakte naar de Brightlands Chemelot Campus. In zijn nieuwe rol als CEO van de Heerlense Brightlands campus zal hij onder andere verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van de campus in het nationale en internationale speelveld.

De Brightlands Smart Services Campus, opgericht in 2016, is een initiatief van de Provincie Limburg, APG, Universiteit Maastricht en de Open Universiteit met de Gemeente Heerlen en Zuyd Hogeschool als strategische partners. De Brightlands Smart Services Campus is onderdeel van Brightlands, een open innovatie gemeenschap in Limburg met ruim 29.000 innovatieve ondernemers, onderzoekers en studenten.

Op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen staan mensgerichte AI, data science en de ontwikkeling van nieuwe slimme digitale diensten centraal. De campus brengt bedrijven, onderwijsinstellingen, overheden en studenten samen en is een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid, talentontwikkeling en innovaties. Inmiddels zijn 55 bedrijven en instellingen en in totaal 128 partners aan de campus verbonden.

De achtenveertigjarige geboren Limburger werkt sinds 2000 bij Ford’s Europese research- en innovatiecentrum in Aken. Vanaf 2019 vervult hij de rol van Hoofd Innovatiemanagement voor Smart Service Concepts. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van innovatie- en business development strategieën voor digitale diensten. Hierbij geeft hij leiding aan crossfunctionele teams binnen de Europese organisatie en legt hij de nadruk op klantgerichte oplossingen door het toepassen van de design thinking aanpak.

Eerder had hij diverse leidinggevende functies: zo zette hij onder meer de Europese tak van de Ford Mobility Research op. Ook leidde hij namens Ford het Mobility Living Lab in Aken; een triple helix samenwerking van de stad Aken, de RWTH Aken en het bedrijfsleven met het doel nieuwe mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen en te testen samen met de consument. Binnen Ford wereldwijd en binnen de internationale automotive toeleveringsindustrie kreeg hij bekendheid door het initiëren en leiden van de jaarlijkse Innovation Drive & Tech Expo zowel in Europa als Amerika.

Walter Pijls is een man van de regio: hij studeerde commerciële elektrotechniek aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen en aan de Fachhochschule Aachen. In 2014 behaalde hij zijn Executive MBA aan de RWTH Aachen University in samenwerking met de University of St. Gallen in Zwitserland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond