Deel dit artikel
-

Watermelon lanceert chatbotplatform met volledige ChatGPT integratie

Watermelon lanceert naar eigen zeggen als eerste in de wereld een chatbotplatform dat de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT volledig integreert.

De nieuwe digitale assistent is hierdoor volgens het Nederlandse bedrijf ‘net zo slim als de nieuwste versie van ChatGPT’. De chatbot zorgt ervoor dat veel van de menselijke medewerkers op de klantenservice verder vervangen kunnen worden door een chatbot. De chatbot is beschikbaar via Whatsapp, Facebook, Instagram en chats op websites.

Watermelon Pulse, zo heet de nieuwe chatbot functie, maakt ‘menselijke’ gesprekken mogelijk, waar een reguliere chatbot een voorgeprogrammeerde tekst deelt. Er wordt gebruikgemaakt van de nieuwste versie GPT-4.

De verwachting is dat wanneer bedrijven bijvoorbeeld rond de 10.000 vragen per maand binnen krijgen op de klantenservice, er 9.000 opgelost kunnen worden met de nieuwe chatbot.

Op dit moment zit Watermelon Pulse nog wel in een gesloten beta, wat betekent dat bedrijven op een wachtlijst komen te staan en vervolgens gefaseerd toegang krijgen tot de chatbot.

De chatbot functie wordt dit jaar nog verder ontwikkeld. Zo wil Watermelon de mogelijkheid bieden om de chatbot te bouwen op basis van het invoeren van een URL of via het uploaden van documenten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond