Deel dit artikel
-

Ook Waymo ontslaat personeel

Ook Waymo, het onderdeel van Alphabet dat zelfrijdende technologie ontwikkelt, heeft personeel moeten ontslaan. De bezuiniging bij het autonome autobedrijf volgen op een golf van ontslagen bij Alphabet en Google eind vorige week.

Het gaat om ingenieurs, recruiters, wagenpark- en voertuigtechnici. Volgens bronnen wil Waymo ook stoppen met het vrachtwagenprogramma Waymo Via, maar het bedrijf spreekt deze berichten tegen.

Vorige week schrapte Alphabet 6 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand, of ongeveer 12.000 mensen, waaronder ook bij Area 120, de interne incubator van Google.

Er bestaan al langer twijfels over de toekomst van autonome voertuigen, althans op de korte termijn. De technologie blijkt lastiger dan gedacht.

Autonome vrachtwagenconcurrent TuSimple heeft onlangs ook 25 procent van zijn personeel ontslagen om de activiteiten te stroomlijnen en het bedrijf in bedrijf te houden.

Waymo voert momenteel verschillende robotaxi-programma’s uit in Californië en Arizona. Met 2.500 medewerkers is het een van de grootste van Alphabet’s nevenprojecten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond