Deel dit artikel
-

WebOS het nieuwe hart van LG televisies

LG gaat het van HP overgenomen WebOS dit jaar in zeventig procent van zijn Smart TV’s verwerken. Dat heeft het bedrijf zojuist bekend gemaakt op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

WebOS werd aanvankelijk door HP ontwikkeld voor draagbare apparaten, maar daar bleek geen belangstelling voor te bestaan op een markt die al volledig door Android wordt gedomineerd. LG nam WebOS in maart 2013 over en bouwde het in Silicon Valley om tot software voor slimme televisies.

Het grote voordeel van webOS is dat het veel vrijheid biedt en eenvoudig te gebruiken is, aldus het bedrijf. De eerste keer dat de gebruiker de LG Smart TV met webOS inschakelt, verschijnt er een animatiefiguur op het scherm die helpt bij het maken van de verbinding en de gebruiker door het installatieproces leidt. Die gebruiker hoeft alleen maar met zijn Magic Remote afstandsbediening te schudden of op de OK-knop te drukken om meer advies te krijgen.

De nieuwe Launcher, een scroll-bar menu dat langs het onderste gedeelte van het scherm loopt, is één van de meest opvallende kenmerken van webOS. De Launcher maakt het mogelijk om te schakelen tussen live televisie en andere bronnen, zonder terug te hoeven keren naar het Home-scherm.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf lanceerde vandaag ook een nieuwe categorie producten met fitnesstechnologie. Lifeband Touch is een slimme activiteitentracker, die om de pols wordt gedragen. Speciale Heart Rate Earphones meten de hartslag. Wanneer beide hulpmiddelen zijn verbonden met smartphones (Android en iOS ondersteund), kunnen ze gegevens verzenden naar LG Fitness-app, of naar een aantal andere apps van derden, zoals MyFitnessPal, Runkeeper of MapMyFitness.

Lifeband Touch en Heart Rate Earphones zullen aanvankelijk verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten in de eerste helft van 2014, en worden daarna op andere markten geïntroduceerd.

Lifeband Touch

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond