div id="mobile_leaderboard">
Deel dit artikel
-

Webpower ontkoppelt beheer mobiele websites

E-mailmarketing automationspecialist webpower gaat zijn activiteiten op het gebied van het beheer van (mobiele) websites verzelfstandigen in een apart bedrijf Phoundry.

Veranderingen bij webpower, het internationale bedrijf dat e-mailmarketing automation oplossingen biedt. Het gaat een deel van zijn activiteiten loskoppelen in Phoundry, een nieuw bedrijf onder leiding van Arnoud Wijnands en Alexander van der Hooft. Het zal zich grotendeels toeleggen op persuasive design, Search gericht ontwikkelen van websites en het converteren van online bezoekers naar (klant)relaties.

Volgens Jacco Bouw blijft het specialisme van webpower (klanten onder meer Disney, TNT, Tele2, DSM en Heineken) e-mailmarketing automation. ‘We hebben enkele jaren geleden een eigen CMS (content management systeem) ontwikkeld omdat we erachter kwamen dat systemen van andere leveranciers niet altijd rekening houden met het type apparaat en de locatie van gebruikers, terwijl dat juist één van de belangrijkste onderwerpen is als het gaat om conversieverhoging door e-mailmarketing’.

Het CMS Phoundry is specifiek is ontworpen om de content van een (mobiele) website af te stemmen op de wensen van de bezoekers. De software biedt alle tools om het beheren, bewerken en publiceren van content voor een of meerdere (mobiele) websites zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het ontwerp van een pagina aan te passen aan het formaat van het beeldscherm waarmee een website wordt geopend.

Meer dan de helft van alle e-mails wordt tegenwoordig geopend op een mobiel apparaat. Als webpower het ontwerp van zijn nieuwsbrieven schaalt naar het type apparaat en de inhoud hierop aanpast. maar bij doorklikken mensen alsnog op een gewone website terechtkomt die niet meeschaalt, dan is al die moeite voor niets geweest.

De verzelfstandiging betekent niet dat beide bedrijven niet meer samenwerken. Maar Wijnands en Van der Hooft willen naar eigen zeggen een volgende stap zetten naar internetoplossingen die goed werken op alle schermformaten en mobiele platforms.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond