Deel dit artikel
-

Webshop Frank failliet

De stad-Groninger webshop Frank is failliet. Zeker dertig medewerkers verliezen hun baan. Curator Jasper Gevers (De Haan Advocaten) is pas begonnen met het doorspitten van de boeken. Over de omvang van de schuldenlast kan hij daarom nog niks zeggen, meldt RTV Noord.

Frank is een paraplu waaronder tientallen webpagina’s hangen: één voor elk product. Variërend van pedaalemmers en verrekijkers tot aan kachels en kapstokken.

Nogal wat webwinkels hebben het momenteel moeilijk. De marges zijn klein; ze moeten opboksen tegen de grote spelers.

Frank B.V. werd in 2008 met een paar honderd euro startkapitaal opgericht door ondernemer Reinier de Jonge uit Veendam onder de naam Expert-shops. In 2012 kwam de Groninger Benjamin Derksen bij het bedrijf. In april 2021 is het bedrijf verkocht aan Jeffcommerce.

Op het hoogtepunt had Frank naar eigen zeggen 450 webshops in vijftien landen. Bij Frank werkten 175 mensen.

De webpagina’s zijn nog steeds online. Dat maakt de kans op een doorstart groter.

Deel dit bericht

4 Reacties

Roy van Dijken

Robert Keizer

Erg jammer, ik dacht dat zij ook al wel een grote speler waren.

Harold

Gratis retourneren.
Gratis verzending boven € 30,-
Niet goed, geld terug.
100 dagen bedenktijd

Wanneer beginnen bedrijven nou eens in te zien dat al die gratis onzin, financieel NIET te trekken is? Alle winst wordt opgeslokt door gratis verzending, gratis retourneren, buitensporig lange bedenktijd, acceptatie beschadigde en gebruikte producten. Onder mom van servicebeleid hebben grote bedrijven een buitenproportionele retoureconomie gecreëerd… Het trieste en vervelende hieraan is dat kleinere bedrijven (bijna) niet achter kunnen blijven. Op de platformen worden participerende ondernemers verplicht om gratis verzending en retournering als “service” aan te bieden.

Michael

Sluit me aan bij Harold. Het moet maar eens stoppen met alles gratis. Gratis bestaat niet! Maar zelfs dat snapt menig management niet. Alleen maar marktaandeel.. Magazijnen vol na corona en we komen er niet meer vanaf door haperende economie. En voilà… ze vallen bij bosjes momenteel. Ze balanceren al jaren op de rand van de afgrond… Kan er geen medelijden mee hebben. Wie is de volgende….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond