Deel dit artikel
-

Webshops van online drugshandelaren gesloten

Met de aanhouding van vier verdachten in Amsterdam of Werkendam, hebben politie en justitie eerder deze week een einde gemaakt aan de drugshandel van darknet-drugsverkopers die voorheen werkten onder de naam Doug-Heffernan.

De aanhoudingen van drie van de vier verdachten in Amsterdam vonden op heterdaad plaats, terwijl zij waren ingelogd in hun computers op het darkweb. De vierde verdachte stond in Werkendam bij een stel 3D-printers, die op het moment van zijn aanhouding vermoedelijk drugsverpakkingsmateriaal draaiden.

De aanhoudingen konden gebeuren omdat politie en justitie in mei 2017 de darknetmarkt Hansa ongermerkt hadden overgenomen. Een Nederlands vendor-account, een van de grootste en verantwoordelijk voor de handel in cocaïne, xtc, mdma en andere drugs, kwam daarbij al snel in beeld.

Na de sluiting van Hanse werden weer nieuwe vendor-accounts opgezet op de illegale ondergrondse marktplaats Dream Market. Onder de namen Smurfs, mr. Bubblebgum, Rubiks en DrugsGames werden webshops in harddrugs geopend.

Om te voorkomen dat een poststuk onderschept kon worden, is op een slimme manier gebruik van verpakkingsmateriaal dat ze vermoedelijk door verdachten zelf via een 3D printer gefabriceerd werd. Er werden make-up poederdoosjes 3D-geprint en gebruikt om de drugs ongezien naar de klant te sturen in bijvoorbeeld Australië, Singapore of Nieuw Zeeland. Ook zijn drugs bijvoorbeeld verstopt in Nintendo games of in inktcartridges.

Er is beslag gelegd op een woning en loods, op drie auto’s, een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen en bitcoin-tegoeden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond