Deel dit artikel
-

Website van het Jaar verkiezing 2018: open voor ‘wildcards’

Wat zijn volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste websites van 2018? De verkiezing voor Website van het Jaar begint na de zomervakantie weer. Maar je kunt je site vanaf deze week al wel aanmelden voor een zogenoemde wildcard. Aanmelden kan tot 24 augustus.

De Website van het Jaar verkiezing wordt georganiseerd door Emerce in samenwerking met Multiscope als onafhankelijk onderzoekspartner. Dit jaar zijn er 14 nieuwe categorieën bij gekomen. Iedere website die in een van deze, in totaal, 38 rubrieken valt, maakt kans om Dé Website van het Jaar te worden.

Per categorie zijn er maximaal twaalf plekken beschikbaar. De winnaars per categorie van vorig jaar hebben hun deelname verzekerd, vijf plekken gaan naar de grootste bekende websites in de betreffende rubriek. Daarnaast is er ruimte voor vijf websites die een wildcard hebben bemachtigd. Daarmee stel je als het ware je nominatie veilig.

De websites met het hoogste aantal unieke bezoekers, met een minimum van vijfduizend unieke bezoekers per maand, ontvangen de wildcard.

In 2017 bracht het Nederlandse publiek ruim 700.000 stemmen uit. Om alle genomineerde websites gelijke kansen te bieden om stemmen te werven, is een prijsverloting onder de stemmers niet meer toegestaan. Genomineerden mogen verder alles uit de kast trekken om hun publiek naar de stemformulieren te loodsen.

De stembussen gaan officieel op 10 september open. Het publiek kan een stem uitbrengen op zijn favoriete site uit elke categorie, welke onder andere beoordeeld worden op inhoud, navigatie en ontwerp. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De Beste Website is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De Populairste Website is de site met de meeste stemmen. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich Dé Website van het Jaar noemen.

De feestelijk Award Night vindt plaats op een spannend nieuwe evenementenlocatie in Amsterdam op 22 november.

Aanmelden kan hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond