Deel dit artikel
-

Infographic: Websites van politieke partijen slurpen energie

De websites van bijna alle landelijke politieke partijen zijn milieuvervuilend. Sites doen er bijvoorbeeld lang over om te laden en dat kost veel energie. Dit blijkt uit een onderzoek van twee masterstudenten van de opleiding Digital Design van de Hogeschool Amsterdam.

De studenten beoordeelden in totaal 17 websites van alle politieke partijen die in de Tweede Kamer zitten. Ze analyseerden de laadsnelheid, vindbaarheid, gebruikerservaring en hosting.

De websites scoren wel goed als het gaat om bijvoorbeeld hosting; dat is feitelijk de huur van een server of de opslag in datacentra. Als een datacentrum groene energie gebruikt om te functioneren, is de score van de website hoger.

Deel dit bericht

5 Reacties

bert

Iedere WordPress site is vervuilend en vaak een factor 10 zwaarder dan nodig, zelfs met cache.

Jan Jaap

Wat een flauwekul artikel zeg…. pfffff…. neuzelen over het energie verbruik van een website… vergeten jullie niet sites als emerce.nl enzo te plaatsen? stelletje milieuvervuilers 😉

Hans Snel - Nectar Marketing

Interessante studie, waarover ik graag meer verneem. Helaas kan ik de namen van de studenten onder de infographic niet lezen. Kunnen de studenten zich hieronder bekend maken? Ik kom graag met ze in contact.

Redactie Emerce

De studenten zijn Julia van Julst en Aljoscha Gleser.

Julia van Hulst

Beste Hans, onze namen zijn Julia van Hulst en Aljoscha Gleser. Leuk dat je interesse toont in ons onderzoek. Je kunt contact met mij opnemen via LinkedIn. https://www.linkedin.com/in/julia-van-hulst/.

Beste Jan Jaap, om wat context te geven: de digitale vervuiling stoot ondertussen (al sinds 2018) meer Co2 uit dan de globale luchtvaartindustrie. Dus daar neuzel ik graag nog even over door 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond