Deel dit artikel
-

Websuper Picnic haalt 600 miljoen euro op

De Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidt de investeringsronde die Picnic 600 miljoen euro nieuw groeikapitaal oplevert. Het geld wordt gebruikt om de internationale groeiplannen mee uit te voeren en financieren.

Picnic maakt de nieuwe investering zojuist bekend via een persbericht. Dat meldt dat ook de eerdere investeerders meedoen in deze ronde. Onder hen bevinden zich vermogende families zoals Fentener van Vlissingen (SHV Holdings), Hoyer (Heineken-belegger), Van der Wal (Boni), De Rijcke (Kruidvat) en de Duitse supermarktketen en inkooporganisatie Edeka. Het is niet bekend tegen welke waardering de investering plaatsvindt.

De supermarktketen wil de duurzaamste boodschappenservice van Europa worden. Die claim moet zijn weerslag krijgen in alle processen tussen en rondom inkoop en bezorging. Zo is Picnic, de nummer twee internetsuper na AH.nl, in het straatbeeld bekend van zijn elektrisch zoevende bezorgwagentjes.

“Investeringen in gerobotiseerde fulfilment centers, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars van wereldklasse zijn nodig voor de langetermijngroei. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor verdere technologische innovaties om aan de almaar groeiende vraag te kunnen voldoen.”

Voor de expansieplannen richt het bedrijf van CEO Michiel Muller zich in deze fase met name op de Duitsland en Frankrijk. Die landen hebben opgeteld 150 miljoen inwoners, twintig procent van heel Europa.

De websuper is inmiddels actief in meer dan tweehonderd plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De Bill & Melinda Gates Foundation Trust is een investeerder met een langetermijnhorizon. Het fonds is betrekkelijk klein. Er zitten veertien, nu vijftien, bedrijven in. Daaronder: Alphabet, Walmart, UPS en Coca-Cola. Picnic is de eerste Europese participatie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Wat me opvalt is dat duurzaamheid enkel en alleen over de eigen operatie gaat.
Hoe zit het met een duurzame keten? Eerlijke opbrengst voor iedereen stroomopwaarts? Voorkomen van verdere uitputting van de aarde door bewuste keuze in grondstoffen en origine…

Zolang je de goedkoopste wilt zijn….is echte duurzaamheid een utopie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond