Deel dit artikel
-

Websuper Picnic start bouw nieuw distributiecentrum in Utrecht

Online super Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide. Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan 500 tot 1000 mensen en is nodig vanwege de snelle groei.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag ceremonieel gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu.

Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen aan huis in zes steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden. Aan het eind van het eerste half jaar had Picnic 650 bezorgers in dienst.

Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat BREEAM Excellent. Warmte die gegenereerd wordt door de motoren van de koelcel wordt door middel van een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in onder meer de kantoren.

Op het dak ligt 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die op de piekmomenten 1,9 MW stroom opwekken. Dat staat gelijk aan het verbruik van 460 huishoudens. Het distributiecentrum wordt ontwikkeld in samenwerking met Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en project manager CVO-group.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond