Deel dit artikel
-

Websuper Stockon stopt wegens uitblijven investeringen

Nog geen twee dagen na de presentatie op Digital Food trekt websuper Stockon de stekker uit zijn activiteiten. De reden hiervoor is dat het niet is gelukt om externe investeerders aan te trekken. Naast het management investeerde PostNL in het bedrijf.

‘Voor 2019 en verder waren er ambitieuze plannen die wij graag hadden willen realiseren,’ laat oprichter Stephan Bosman in een verklaring weten.

Stockon werd in de schoot van PostNL geboren. De online super bezorgde via PostNL in heel Nederland de wekelijkse boodschappen in passief gekoelde tassen.

Opvallend was de formule. Stockon was de eerste partij in Nederland die boodschappen rechtstreeks van de producent aan de consument leverde. Het bedrijf verdiende hoofdzakelijk aan commissies. De meerwaarde die Stockon bood is data: Vóór iedere levering doet de app een suggestie over welke producten aangevuld moeten worden, gebaseerd op verbruik, gezinssamenstelling en persoonlijke voorkeuren.

Na bijna een jaar voorbereiding was de officiële lancering in februari 2018. Men groeide van 2000 naar ruim 4000 producten in het assortiment en startte in september 2018 met de eerste zuivel-leveringen gevolgd door groente en fruit in december.

Bosman in zijn verklaring: ‘Wij voelen aan alle kanten dat fabrikanten veel interesse hebben in een D2C afzetkanaal en aan de voorkant groeit de markt voor online boodschappen enorm.’

Bosman wil kijken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. De leveringen zijn direct gestopt.

Foto: Peter Boer

Deel dit bericht

3 Reacties

Frans

Verbaast me niets. Dit is geen klantoplossing; dit is geen formule die beter is dan waar een consument nu al uit kan kiezen. Leveranciers kunnen zich beter focussen op effectievere samenwerking met supermarkten om gezamenlijk o.b.v. klantkennis de performance van beiden te verbeteren. De mogelijkheden zijn er.

E.j. Touw - Beto Administratie En Advies bv

Jammer dat ze moeten stoppen. Bestelde er graag en de leveringen waren altijd op tijd en prima service.

E.j. Touw - Beto Administratie En Advies bv

Jammer was prima en goede prijs.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond