Deel dit artikel
-

Webversie WhatsApp omslachtig

WhatsApp heeft eindelijk een webversie van zijn chatapp aangekondigd, maar het is de vraag of er veel gebruik van zal worden gemaakt. De app werkt alleen in Google Chrome in combinatie met een smartphone.

Om in te loggen moet een QR code worden gescand, dat kan alleen met Android, Windows Phone en BlackBerry, maar niet met iOS. Vervolgens worden de gegevens van de smartphone gesynchroniseerd met de webapp.

De reden van die beperking is dat WhatsApp geen berichten bewaart op zijn servers. Die worden gewist zodra ze zijn afgeleverd. Om die reden kan WhatsApp in principe ook maar op een smartphone tegelijk worden gebruikt, terwijl Skype of Telegram op diverse toestellen kan worden geïnstalleerd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bart

Omslachtig? Juist erg handig. En veilig, je moet met een qr-code inloggen wat erg makkelijk is om te doen. Berichten worden netjes gesynchroniseerd tussen smartphone en webversie. En als je een beetje handig wilt internetten dan gebruik je sowieso Chrome. Het potentieel aantal gebruikers is enorm: Wereldwijd is Android marktleider op het gebied van Smartphones, Chrome 1 van de grootste browsers en Whatsapp het grootste chatplatform op mobiel.

Robert

Ik vind het wel degelijk omslachtig. Tevens bestaat whatsapp op de computer al heel lang, ik heb het een hele tijd op mijn werkcomputer draaiende gehad via http://www.whatsappoppc.org om irritatie van collega’s te voorkomen. Als je het op die manier doet maakt het overigens ook niet eens uit of je chrome gebruikt of een andere browser of dat je een iphone hebt of android dus dat is veel minder omslachtig

John Boot - Tele10 B.V.

Waarom niet gewoon een wereld-simkaart. Doet het overal. Talk/Text/4G

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond