Deel dit artikel
-

Webwinkel licht honderden Nederlanders op voor ruim 270.000 euro

De politie heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van grootschalige onlinehandelsfraude, oplichting en witwassen via de webshop MediaXXL, een aanbieder van elektronica. Klanten kregen hun bestellingen nooit geleverd.

De politie ontving sinds januari meer dan vijfhonderd meldingen van slachtoffers die voor in totaal meer dan 270.000 euro zijn opgelicht door het bedrijf, meldt onder meer de Gooi en Eemlander.

De politie doorzocht op 5 maart twee woningen in Beverwijk en een bedrijfspand in Heiloo. Drie mannen, twee van 26 en een van 31 uit Beverwijk, werden aangehouden en zitten nog vast.

De politie stelde een groot onderzoek in naar MediaXXL, dat leidde tot een 20-jarige Amsterdammer die zijn rekening beschikbaar stelde om het geld van slachtoffers op te ontvangen. De oplichters sleepten 270.000 euro binnen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bruno Verhaeghe

Goed zo. Nu nog de schurk der online schurken, Amarsingh van Ti-84shop, oppakken en voor lange tijd wegstoppen.

Want die blijft, ondanks wat spierloos gebral van de ACM, lustig wekelijks 10-tallen nieuwe slachtoffers maken. In binnen- en buitenland.

Dit soort figuren zijn uiterst schadelijk voor de reputatie van het Nederlands ecommerce-landschap.

Piet van Huuksloot - Prive

Tesup van windmolens is ook een opligtersbende wel betalen maar niet leveren

Stephan Berger

Een misschien wat minder grote maar zeker een oplichter is MegaMovieStore. Te vinden via o.a. Marktplaats en Bol, en eigen site.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond