Deel dit artikel
-

Webwinkel lift mee op Zalando’s same-daynetwerk

Een van Duitslands grootste online elektronicawinkels, Notebooksbilliger.de, sluit aan op Zalando’s supersnelle lokale bezorgnetwerk in Berlijn. De flitskoeriers dragen naast schoenen en jurkjes ook nieuwe telefoons en USB-stokjes bij zich.

Notebooksbilliger.de maakte het logistieke nieuws eerder deze week bekend. Voor de elektronicawinknel is het de tweede markt waar het same day deliveries aanbiedt voor zijn klanten. In Hannover is dat gratis, in Berlijn kost het vijf euro per order.

De proef is op twee manieren interessant. Ten eerste is het een verschijningsvorm van Zalando’s nieuwe strategie, die waarbij het bedrijf zich meer als platform manifesteert dan als webwinkel. Het wil derde partijen faciliteren met zijn eigen technische, marketing en logistieke diensten.

Daarnaast is het interessant omdat Zalando niet zelf de logistiek levert binnen de samenwerking, maar Liefery. Daarmee werkt Zalando in meerdere steden samen. Binnen de samenwerking tussen Zalando en Notebooksbilliger.de wordt het echter aangeduid als ‘het netwerk van Zalando’.

Het is niet uitgesloten dat Zalando de orders van de elektronicawinkel opspaart en pas gaat uitleveren zodra een van zijn eigen bestellingen in de buurt van die andere order moet worden uitgeleverd. Liefery belooft namelijk dat het binnen 90 minuten van de oorspronkelijke order kan afleveren. Dat geeft de logistieke rekenaars van Zalando wat ruimte in de planning richting zijn e-commercepartners.

Orders van Notebooksbilliger.de, dat vorig jaar een omzet deed van 700 honderd miljoen euro, worden afgeleverd op dezelfde dag tussen 19:00 en 22:00 uur als de order binnen is voor 13:00 uur die dag.

Mocht de proef succesvol zijn, dan ligt het voor de hand dat de elektronicazaak verder meelift op de uitrol van Zalando’s supersnelle netwerk. Dat gebeurt vooralsnog enkel in de grote steden van Duitsland. Nederland geldt vaak als eerste land waar nieuwigheden buiten de thuismarkt worden getest.

Foto: lifeofpix (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond