Deel dit artikel
-

Webwinkel TOM vraagt faillissement aan, wil doorstart

Webwinkel TOM heeft vandaag bij de rechtbank in Den Bosch het faillissement aangevraagd. De specialist in artikelen in het vrijetijdssegment is er niet uitgekomen met de krediteuren die het bedrijf ook nog langer de tijd hadden gegeven om zijn zaken op orde te stellen.

Een crediteurenakkoord onder de zogenoemde Whoa-regeling werd de afgelopen weken steeds meer onzeker. Er lijkt interesse te zijn om een doorstart te maken met de TOM-Group. Meerdere partijen hebben dat aangegeven’, stelt Tom te Riele, CEO en oprichter van het bedrijf.

TOM raakte financieel in de knel door de onstuimige groei tijdens de coronacrisis. Doordat fabrieken in China en India gedurende een lange periode werden stilgelegd, stokte de bevoorrading van het kern assortiment van TOM, dat sterk afhankelijk is van producten en onderdelen uit deze landen. Ruim 40 procent van de best verkopende producten was lange tijd niet op voorraad.

In maart stuurde de Bladelse webshop TOM 279 mensen naar huis. Op dit moment zijn er nog zo’n 240 in dienst.

Naast het feit dat de landelijke retailmarkt momenteel onder druk staat daalde tevens de marge op de verkopen door onder meer de hogere grondstofprijzen en de kosten van containervervoer uit China en India.

De bevoorrading vanuit Azië komt na de coronacrisis weer lichtjes op gang, maar het bedrijf zitten nog niet op het gewenste niveau. Daarnaast heeft TOM de afgelopen periode de focus verscherpt op een kleiner assortiment met een aangescherpte positionering van TOM 2.0.

Het faillissement dat dinsdag is aangevraagd bij de rechtbank Oost-Brabant is een bittere pil voor de crediteuren, die waarschijnlijk naar een groot deel van hun geld kunnen fluiten.

De curator zal moeten bepalen of de webwinkel open blijft.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Verhoeven

Tom te Riele is een verschrikkelijke ondernemer die lijdt aan grootheidswaanzin en daar nu aan ten onder gaat. Het heeft niets te maken met corona maar met de absolute onkunde van deze 2 ondernemers (want Papa is de geldschieter) Ze proberen met allerlei rechtszaken concurrenten uit de weg te ruimen. Dus voor mede online ondernemers is het een zegen dat deze 2 oplichters worden gestopt. Het is daarom te hopen dat er geen doorstart komt ook niet voor de medewerkers die zijn veel beter af bij een andere onderneming. Papa te Riele zit inmiddels op de bahama’s van zijn geld te genieten dat die over de rug van anderen heeft verdient. Leveranciers zullen ze wel nooit meer terugbetalen want daarom laten ze de boel failliet gaan.

Maikel

Helemaal met de reactie van Verhoeven eens. Al jaren maken ze de markt (bewust) kapot door alles onder de prijs te verkopen om zo de kleine ondernemers kapot te maken. Dit heeft niks met slim ondernemen te maken, hiervan zijn ze zichzelf al die tijd al van bewust. Heeft niks te maken met hogere prijzen van karton en leveringen uit het verre oosten. Door de jaren heen zijn hier vele ondernemers dmv oneerlijke concurrentie al de dupe en het is alsnog een klap in het gezicht dat de winkels van Tom B.V. nog zijn geopend nadat het faillissement is uitgesproken.

Laurens Lemmens

Hoe zouden ze kunnen doorstarten? Het concept is bewezen niet te werken. Het zou mij benieuwen wie er nog geld in durft te stoppen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond