Deel dit artikel
-

Webwinkelen in China valt niet tegen

Consumenten ervaren shoppen bij Chinese webwinkels vaak positief, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 1666 panelleden. Tachtig procent van hen zegt in de toekomst weer bij de Chinese winkel te kopen. Ondanks miskopen en taalbarrières.

Nederlanders bestellen vooral accessoires, zoals een tablethoes of smartphone-oplader, bij Chinese webwinkels. Ook kleding en elektronica werden vaak besteld. Populaire webwinkels zijn AliExpress, Lightinthebox en Dealextreme.

Ongeveer een kwart van de geënquêteerden heeft weleens een product ontvangen dat mankementen vertoonde. Bij Nederlandse online aankopen ligt dat percentage, volgens onderzoek van het CBS, een stuk lager.

De levertijd van Chinese webshops is vaak lang. Ook de Consumentenbond moest lang wachten op de twintig producten die ze bestelde bij tien Chinese webshops. Alle producten kwamen uiteindelijk in goede staat aan, maar dat duurde gemiddeld wel 27 dagen. Gearbest.com was het snelst en bezorgde binnen 8 dagen, Everbuying.net was met 10 dagen ook vlot. Het langst was het wachten op een actioncam van Dinodirect.com. Die werd pas na 69 dagen bezorgd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond