Deel dit artikel
-

Ook webwinkels roepen consumenten op ‘normaal online te winkelen’

Winkel online zoals je normaal ook zult doen. Webwinkels en de logistieke keten staan onder druk. Als iedereen zich normaal gedraagt, dan is er niets aan de hand. Dat zegt Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen.

Verschillende online supermarkten stellen een hamsterlimiet in of nemen tijdelijk geen nieuwe orders aan. Ook vanuit de online drogisterijbranche komen meldingen over extreme drukte en vertraging in de levering, meldt Thuiswinkel.org. Leveranciers hebben ook vertragingen en producten raken uitverkocht.

Jongen: ‘Niemand heeft honderd rollen wc-papier nodig, dus koop die dan ook niet. In een fysieke winkel is het misschien lastig controleren, maar online kun je een limiet zetten op het aantal te bestellen artikelen.’

De supermarkten doen nogmaals een dringend beroep op consumenten om hun normale boodschappenroutine te blijven volgen. Dat betekent: koop de hoeveelheden die je normaal ook koopt. Elke Nederlander heeft eten en hygiëneproducten nodig. ‘Houd rekening met elkaar, blijf aardig tegen elkaar en zorg dat anderen ook hun reguliere boodschappen kunnen blijven doen.’

Stocard, de gelijknamige walletapp waarin consumenten hun klantenkaarten kunnen bewaren, constateert ook er in fysieke winkels flink wordt gehamsterd. Op maandagochtend 16 maart werden 60 procent meer ingeslagen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends.

Kledingwinkels worden gemeden; zij moesten het afgelopen zaterdag met 20 procent minder aankopen doen. Tuincentra daarentegen zagen 18 procent meer aankopen. Tuinen worden flink onder handen genomen tijdens het thuisisolement.

Webwinkels doen tijdelijk goede zaken. Op de prijsvergelijker Pricewatch van Tweakers  blijken webcams, dockingstations en vriezers erg in trek sinds mensen moeten thuiswerken.

De grote uitschieter is de categorie webcams. Kennelijk zijn er veel mensen die thuis een pc of laptop zonder camera hebben.

Ook wordt er veel gezocht naar vriezers. Blijkbaar hebben mensen die hamsteren te weinig capaciteit in hun huidige koelkast.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

“Koop de hoeveelheden die je normaal ook koopt” is een onrealistische oproep. Als je in een keer thuis zit met 5 man, dan gaat er op een dag heel wat meer wc papier doorheen. En zal het eten en drinken dat voorheen in de bedrijfskantine, cafés en restaurants werd genuttigd toch echt ook via de supermarkt geleverd moeten worden.

Dus supermarken en groothandels wees creatief en zet die busjes en voorraden die anders naar kantoren en horeca gaan nu in voor thuislevering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond