Deel dit artikel
-

Webwinkels van Fonq.nl overgenomen

Mailorder Solutions neemt voor een onbekend bedrag de 15 webwinkels van Fonq.nl over.

Dat maakt commercieel directeur Patrick Kerssemakers van Mailorder Solutions  bekend. Hij bevestigt de overname aan Emerce: “Op dit moment zijn we met de verhuizing van het magazijn bezig. Er staat 20 verhuiswagens klaar.

De winkels van Fonq sluiten aan op de segmenten waar wij ons op richten: interieur, tuin, cadeau en gezondheid. We zijn nu 5 jaar bezig en hebben ieder jaar wel een overname gepleegd om ons aanbod uit te breiden”.

Het bedrijf exploiteert naast winkels in eigen beheer ook die van Rituals, Expo, Algemeen Dagblad, Achmea en Wegener.

Directeur Joost de Wels verhuist met zijn medewerkers mee naar de nieuwe eigenaar. De Wels krijgt daar naast Kerssemakers een directiefunctie, met de focus op de merken die het bedrijf exploiteert.

Fonq haalt dit jaar naar verwachting een omzet van 2,5 miljoen euro, Mailorder Solutions tussen de 7,5 en 8 miljoen euro. Het bedrijf is volgens de nieuwe eigenaar sterk in het snel reageren op marktontwikkelingen, zoals veranderde prijzen. “Ze handelen scherp”.

“Het is de bedoeling dat de overgenomen webwinkels de komende twee maanden naar onze systemen verhuizen”.

Kerssemakers sluit volgende overnames niet uit. Hij houdt voor zich met wie hij in gesprek is en wat de status van de onderhandelingen is. Mogelijke doelwitten zijn bedrijven die zelfstandig uitgegroeid zijn of de winstgevendheid niet structureel op peil kunnen houden.

Deel dit bericht

3 Reacties

marc zandhuis

fonq en mailordersolutions gefeliciteerd. kerssemakers heeft altijd een neus voor toekomst. well done.

Han Pieter Duyverman

Kersemakers – gefeliciteerd!

Hans Voorn

Goed gedaan Patrick! Gefeliciteerd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond