Deel dit artikel
-

WeChat haalt WhatsApp in

WeChat heeft inmiddels 438 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, dat zijn er fors meer dan de 396 miljoen in het vorige kwartaal. De berichtenapp lijkt WhatsApp met 500 miljoen gebruikers in te gaan halen.

De nieuwe cijfers werden woensdag naar buiten gebracht door het Chinese moederbedrijf Tencent. Wel lijkt de groei minder hard te gaan dan enige tijd terug.

Het Japanse Line kan voortaan worden gebruikt voor de aandelenhandel. Makelaar SBI Securities wordt de eerste broker voor de aankoop Japanse aandelen. Dat kan met een paar simpele handelingen op de smartphones. Voor de verkoop van aandelen zijn gebruikers aangewezen op de website.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ed Sander

Eigenlijk is de vergelijking in gebruikers van Whatsapp versus WeChat niet zo relevant omdat ze andere geografische markten bedienen. Whatsapp zal geen voet aan de grond krijgen in China (en gebeurt dat wel dan wordt het net als Line en Kaoko binnen de korste keren geblokkeerd door de overheid). WeChat is een betere app dan Whatsapp, maar zal in het westen (met uitzondering van een paar landen waar ze het aardig doen) ook niet echt een bedreiging vormen voor Whatsapp. Toen veel mensen van Whatsapp af wilden was er een momentum maar zelfs toen zijn weinigen overgegaan op Whatsapp om dezelfde reden dat iedereen ook gebruik blijft maken van Facebook …

Vorig jaar is Tencent gestopt met het communiceren van geregistreerde gebruikers. Toen hadden 100 mensen buiten China de app geïnstalleerd. Hoeveel van de 438 miljoen maandelijks actieve gebruikers buiten China wonen is niet duidelijk.

De melding over afnemende groei is ook niet zo gek want zo’n beetje iedere Chinees heeft WeChat (Weixin) op z’n smartphone dus de penetratie zal dicht bij 100% liggen. De groei van de app zal dus vanaf nu de groei van het aantal smartphones in China gaan volgen.

Whatsapp Smartwatch

Ik denk dat daar verandering in kan komen aangezien whatsapp nu ook voor de smartwatch ontwikkeld is http://smartwatchgids.com/nieuws/whatsapp-krijgt-update-voor-android-wear/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond