Deel dit artikel
-

Boycot Britse topsport voor alle sociale media dit weekend

Alle professionele spelers in de Britse nationale competities van voetbal, rugby, tennis en cricket boycotten dit weekend Twitter, Instagram en Facebook. Ze verzetten zich tegen aanhoudende discriminatie op die platformen en de inactiviteit van de eigenaren om er iets aan te doen.

Geen tweet, foto, like of share is dit weekend te verwachten van zowel de mannen- als vrouwenteams uit de Britse nationale sportcompetities. Ze zijn het beu en geven komende dagen een stil signaal aan hun publiek dat online discriminatie moet stoppen.

Het gaat niet om een goedbedoelde steunactie, maar om het lot van de profspelers zelf. Te vaak hebben zij te maken met discriminatie op socialmedia en te vaak doen de Amerikaanse techbedrijven daar niets aan.

Onlangs waren Liverpool-spelers Trent Alexander-Arnold, Naby Keïta en Sadio Mané het doelwit van hun fans. Dat gebeurde toen ze verloren van Real Madrid. Recenter gingen zelfbenoemde voetbalfans (weer) over de grens met racistische uitingen richting Aston Villa-verdediger Tyrone Mings.

Facebook vindt het heel erg en onderzoekt de incidenten.

Het idee voor de weekendboycott komt uit de voetbalwereld en kreeg woensdag ook de steun van de nationale bonden voor rugby, tennis en cricket. Engelands topcricketer bowler Jofrah Archer kreeg afgelopen zomer met discriminatie te kampen waar de honden geen brood van zouden lusten. Hij rapporteerde het aan de bond.

Foto: Dejan Krsmanovic (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond