Deel dit artikel
-

Weer leidinggevenden Apple Car vertrokken

De Apple Car heeft alweer te kampen met tegenslag. Na eerdere berichten dat er nu dan toch eindelijk een assemblagepartner is geselecteerd voor de zelfrijdende auto, een joint venture van LG Electronics en Magna International, duiken nu weer verhalen op over vertrekkende leidinggevenden.

Benjamin Lyon, die zou hebben geholpen bij het samenstellen van het originele Apple-autoontwerpteam, is al in februari vertrokken. Een maand later verliet Jaime Waydo het bedrijf om zich bij Cavnue aan te sluiten als Chief Technology Officer. En nu is ook hoofd robotica, Dave Scott, opgestapt. Hij gaat naar Hyperfine, een bedrijf dat MR Imaging-systemen bouwt.

Daarmee hoeft Project Titan, zoals het programma intern heet, nog niet van de baan te zijn. De auto zal naar verluidt een nieuw batterijontwerp hebben dat de kosten van een autonoom rijdende auto aanzienlijk kan verlagen.

In 2018 reden er nog altijd 27 testauto’s van Apple rond in Californië om de basistechnologie te verfijnen. Onderhandelingen met BMW, Mercedes-Benz, Nissan, BYD Auto en McLaren Automotive ketsten nadien af op onmogelijke eisen van Apple. Partners mochten de auto wel assembleren, maar hadden er verder weinig over te zeggen.

Er wordt rekening mee gehouden dat de Apple Car in 2024 op de markt zal worden gebracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond