Deel dit artikel
-

Weer miljoenen voor weer een online taxibedrijf

De volgende mobiele app om een taxi op te roepen, krijgt een zak groeigeld. Dit keer is het Click a Taxi, dat tegelijk zijn Europese bereik opschroeft tot negen landen.

Nederland ontbreekt nog op de kaart van het Deense Click a Taxi, maar daar komt met 1,5 miljoen dollar nieuw groeigeld in de komende maanden verandering in. Immers, een jaar geleden waren de vier oprichters alleen nog maar in hun thuisland actief.

Het concept van de Denen is niet nieuw, maar ze rollen het wel sneller uit dan de concurrenten. Click a Taxi biedt een mobiele app en softwareplatform voor consumenten en taxibedrijven. De consument geeft met zijn telefoon aan dat hij een ritje zoekt. Dat seintje gaat naar het planningspakket bij de taxicentrale, die er vervolgens de dichtstbijzijnde bestuurder bij zoekt.

Er zijn verscheidene starters in dit segment actief in Europa. Onder hen: TXXI, MyTaxi, Carpooling en Uber uit Amerika. Click a Taxi is nu actief in negen landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Engeland, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. Het claimt dat duizend taxibedrijven de Deense software inmiddels gebruiken. Per gerealiseerde boeking betalen de centrales ongeveer veertig cent aan de Denen.

Click a Taxi heeft ook een API, waardoor bijvoorbeeld Couverts.nl bij restaurantboekingen direct een taxiboeking kan aanbieden.

Foto: Duncan Harris (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond