Deel dit artikel
-

Weer minder tv-aansluitingen in 2018

Het aantal aansluitingen op de Nederlandse televisiemarkt is in 2017 met 0,1 procent gedaald naar 7,48 miljoen. De groei in IPTV via DSL en glasvezel was net niet voldoende was om de daling van traditionele tv doorgifte te compenseren. Dat blijkt uit het recente kwartaalrapport van Telecompaper over de Nederlandse televisiemarkt.

Ondanks een daling van 1,8 procent is de kabel is nog steeds de grootste televisietechnologie met 56 procent van de aansluitingen. DSL (koper) volgt als nummer twee met bijna 21 procent aandeel, na 6,4 procent groei in aansluitingen en glasvezel is nummer drie met 15,6 procent. Zowel satelliet als Digitenne (KPN) hadden een marktaandeel van minder dan vijf procent in het vierde kwartaal, waarbij satelliet iets groter is dan Digitenne.

Voor 2018 verwacht Telecompaper dat de tv-aansluitingen zullen dalen met 1 procent. De versnelling van de daling wordt mede veroorzaakt door het uitzetten van analoge kabeltelevisie waarmee Ziggo en Delta gedurende 2018 gaan beginnen.

Minder aansluitingen betekent niet minder omzet. De omzet uit tv-diensten groeide in 2017 met 2,4 procent naar 1,81 miljard euro, mede door prijsverhogingen op triple play pakketten van KPN en Ziggo in juli 2017.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joop Solleveld - prive

Het is al ruimschoots mogelijk op de P C tv te zien
alleen de commercieele zender s daar moet je weer een betaal abonnement voor hebben

Ned 1 2 3 en verdere NPO zenders zijn op de P C gratis te bekijken
gelukkig

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond