Deel dit artikel
-

Wefilm, DEPT en BNNVARA winnaars The Best Social Awards

Reclamebureau Truus kwam gisteren uit de bus als beste agency van dit jaar. Wefilm, DEPT en BNNVARA sleepten tijdens deze jubileumeditie van The Best Social Awards, live gepresenteerd vanuit de Kromhouthal in Amsterdam, meerdere prijzen in de wacht. HEMA mocht uiteindelijk de prijs voor Beste Merk op Instagram mee naar huis nemen.

Dit jaar bekroonde een vakjury werk waarin veel maatschappelijk relevante content zegevierde. Zo viel de Artsen Slaan Alarm-campagne van Wefilm over het gevaar van vapen op TikTok in de prijzen en het stuk waarmee Ramsey Nasr bij BNNVARA precies de juiste snaar wist te raken over de oorlog die woedt in Gaza en dat internationaal compleet viraal ging.

Maar ook veel vernieuwd werk qua technologie werd door de jury geprezen. Zo kreeg het opvallende AR-filter dat DEPT voor Footlocker maakte voor Meta en Snapchat, zodat sneakerheads hun favoriete sneakers kunnen uitproberen in verschillende settings, een onderscheiding voor beste AR/VR toepassing. Agency Gospooky won de Beste Innovatie award voor de levensreddende AR-lens die zij creëerden voor de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC). Deze lens legt exact uit hoe je een reanimatie toepast en welke stappen je moet ondernemen.

De prijzen werden donderdagavond door presentatoren Igmar Felicia en Janey Jacké tijdens een grote liveshow vanuit de Kromhouthal in Amsterdam uitgereikt aan de winnaars. De deskundige vakjury heeft in totaal 180 ingezonden cases beoordeeld.

Winnaars van The Best Social Awards 2024
Beste Agency: Truus
Beste AR/VR Toepassing: DEPT X Foot Locker
Beste Campagne: Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Beste Community Management: Amnesty
Beste Copywriting: RTL X Videoland
Beste Influencer Campagne: Wefilm – Artsen Slaan Alarm
Beste Inhaker: BNNVARA – Oorlog Israël & Palestina
Beste Innovatie: Gospooky – IFRC
Beste Merk: DEPT X Bol
Beste Merk op Instagram: Hema
Beste Podcast: Dag en Nacht Media + Podimo – VSR
Beste Positive Impact: BNNVARA – Abortus is Geen Misdaad
Beste Talent: Milan Ossen – Freelancer Zoekmachine
Beste Video: Wefilm x Interpolis – Mis Niks

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond