Deel dit artikel
-

Wegener lanceert kortingssite Sweetdeal

Uitgeverij Wegener begint in Nederland een kortingssite à la Groupon. De regionale marktbewerking van de Nederlandse Mecom-dochter vindt in Sweetdeal een verlengstuk op het gebied van e-commerce.

Binnen enkele weken lanceert Wegener officieel de site Sweetdeal.nl. Momenteel treft Mireille van Engelen de voorbereidingen voor de nieuwe commerciële afdeling van Wegener Media. Zodra de kortingssite eenmaal draait, geeft ze het stokje over een iemand die voor wat langere duur de bedrijfsleider mag zijn.

Van Engelen: “Sweetdeal wordt in alle landen waar Mecom actief is uitgerold. Het concept draait al enkele maanden in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Polen. Nederland is het laatst, eigenlijk omdat we het grootste Mecom-land zijn. Dan moet je voor de lancering meer voorbereidingen treffen”.

De organisatie achter Sweetdeal.nl wordt op dit moment opgetuigd. De tijdelijk bedrijfsleidster, die ook bij de geflopte Marktplaats-kloon Kleintjesmarkt.nl was betrokken, zoekt een kleine twintig man personeel, waaronder: een sales manager, twee webmarketeers, twaalf account managers, twee medewerkers voor de klantenservice en een iemand voor de marketingcommunicatie. De organisatie is gevestigd in Houten en wordt los van Wegener opgetuigd.

“We beginnen in één à twee steden”, waaronder vermoedelijk Arnhem “en schalen dan snel op naar andere steden binnen het verzorgingsgebied van Wegener. We onderscheiden ons van de andere kortingssites”, zoals Groupon en Groupdeal “in het feit dat we de markten lokaal benaderen. Dat kunnen en doen we vanwege Wegeners kennis van de lokale markten”. Verkoopmedewerkers van de kranten gaan samenwerken met Sweetdeal-verkopers om het lokale MKB aan de kortingssite te binden.

Wegener is met zijn regionale dagbladen overwegend actief in het oosten en zuiden van Nederland.

Het krantenbedrijf exploiteert ook sites als Autotrack.nl en Jobtrack.nl.

Van Engelen zegt dat er geen dag in de agenda is geprikt waarop Sweetdeal zich internationaal moet hebben bewezen. Mecom lijkt geen Stop-knop in het concept te hebben ingebakken. “Gezien het succes in Denemarken is dat volgens mij ook niet nodig”.

Sites als Sweetdeal, Bol.com, Groupon en Groupdeal bieden voor de periode van een dag een product aan dat tegen tientallen procenten korting kan worden gekocht. Bij Bol.com is dat in de eigen winkel, bij de andere bedrijven gaat het om aanbiedingen van MKB’ers in de fysieke winkelstraat. De kortingssites leveren hen eenmalig veel extra of nieuw bezoekersverkeer in de winkel op. De websites die het verkeer aanbrachten vangen een commissievergoeding.

Ook Marktplaats.nl maakt aanstalte om een lokaal georiënteerde kortingssite in gebruik te nemen.

Foto: Jenny Downing (cc)

Deel dit bericht

17 Reacties

Berry

Wat een bagger site. De site werkt voor geen meter. Wat een amateurs

Erwin Boogert - Emerce

Berry, de site is nog niet af. Als je een indruk wil krijgen dan moet je bijvoorbeeld even naar http://sweetdeal.dk/ klikkeren

soboer

Ten eerste het is geen kortingssite. Een kortingssite is heel iets anders.Spreek liever over een collectieve coupon site of Groupon-clone. Overigens heeft mijn outsource team ook een Groupon clone scriptgemaakt. http://www.agriya.com/groupon-clone.

Olivier

Erwin, alsof die site beter is, volkomen onleesbaar!

Joris de Clown

Wegener en online……..daar hebben ze echt geen kaas van gegeten. Laat ze maar rustig twintig man aantrekken, na 12 mnd staan die weer op straat……Joop Munsterman achterna 🙂

martin

Ik vraag me af wat het kannibaliserend eeffect op hun huis aan huis bladen zal zijn. Middenstanders hebben al geen grote budgetten en die kunnen ze maar ??n keer besteden. Wat moet je nou als advertentie verkoper van een krant, kiezen voor je eigen medium in de krant of je klant adviseren van Sweetdeal gebruik te maken? Lijkt me toch een dilemma. Gezien alle initiatieven op dit vlak, Groupon, Groupdeal, Sweetdeal, etc. zal ook hier de spoeling warschijnlijk snel dunner worden, Nederland is maar een klein land en ik vraag me oprecht af hoeveel beter de middenstander op de lange termijn hier uiteindelijk beter van wordt.

Rutger

Ik heb niet met Wegener of sweetdeal te maken maar "De tijdelijk bedrijfsleidster, die ook bij de geflopte Marktplaats-kloon Kleintjesmarkt.nl was betrokken" komt mij heel tendentieus over. Way to go, Erwin (persoonlijk wrokje?). Mij valt op dat Emerce steeds vaker of klakkeloos een persbericht overneemt of zeer vooringenomen zelf nieuws verslaat.

Erwin Boogert - Emerce

Nope, er is geen enkele reden voor mij om wrok te hebben. De site is ooit opgezet om mee te kunnen in de strijd/markt van Marktplaats.nl. Dat is, als je afgaat op de STIR-cijfers, nooit gelukt.  Dit item is overigens niet tot stand gekomen uit een persbericht maar eigen nieuws.

Stijn Kruijssen

Eens met Rutger. En ben bang dat Joris de Clown ook nog wel eens gelijk kan krijgen. Volgens mij kan Wegener beter een goed M&A team opzetten en bestaande initiatieven (inclusief mensen) overnemen, denk dat het geld dan beter besteed is.

Sander

Er staat "We onderscheiden ons van de andere kortingssites in het feit dat we de markten lokaal benaderen". Dat doen Groupon, Groupdeal en straks Marktplaats ook. Ik zie geen onderscheid; het is exact hetzelfde. Drie was al druk, een 4e is eigenlijk hopeloos, denk ik. Je kan beter een bestaande site overnemen. Ik bekijk de deals overigens op sites als http://www.webkoop.nl en http://www.dagacties.nl Dan hoef ik niet steeds verschillende sites te bekijken.

Niels Willems

Wat een negativiteit. Wegener heeft in haar verspreidingsgebieden wel de troef van de dagbladen in handen. Als stoere on-liners kunnen we dat natuurlijk weer af doen als oud en dood maar veel mensen lezen nog een krant. Daar zouden die bonnen ook in kunnen. Voor lokale ondernemers nog altijd erg interessant. En ze hebben lokaal ook een behoorlijk verkoopapparaat. Of het ze gaat lukken weet ik niet meer de hebben wel goede papieren!?

Martina

Er moet gewoon eens een hele goede kortingssite komen.. http://www.kortingssite.com ofzo?? Maar tegenwoordig is alles al geregistreerd. Lijkt me moeilijk om nog echt goed in deze markt te komen.

Johanna

Als je http://www.kortingssite.com hebt weten te bemachtigen dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Steeds vaker blijken de algemene benoemingen in een domeinnaam zeer veel waarde te hebben mbt het gevonden worden in de zoekmachines.

Alexander Ket

Interessante discussie. Het is eigenlijk ouderwetse push marketing: 999 van de 1000 boodschappen zijn niet interessant voor de eindklant en dus zal lange termijn draagvlak / acceptatie lastig worden. Heb zelf een concept gereed (op papier) wat wel zal zorgen voor lange termijn acceptatie, tevens omdat er meer in zit dan alleen de aanbiedingen. Zal de ontwikkelingen dus nauwgezet volgen en ga nu een start maken om investeerders aan te haken.

Jan Berkepeis

Goedendag. Hoe zit dat met die Sweetdeals? Ik heb € 38,00
overgemaakt voor een etentje bij Ridderhoeve te Berkel Enschot en verder hoor of zie ik helemaal niets meer.
Gaarne reactie.

ria

ik probeer steeds in te logen op deze site maar dat lukt niet vraag ik een ander wachtwoord aan kun je ook niet inloggen? het bedrijf is alleen van maandag tot vrijdag bereikbaar dus helaas geen koopje?

Nana van Rennes

7 maart jl. geld overgemaakt via IDEAL, maar nog steeds geen product ontvangen. Wilt U zo vriendelijk zijn hierop te reageren?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond