Deel dit artikel
-

Wehkamp bouwt voor 100 miljoen euro geautomatiseerd distributiecentrum

Online warenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld bouwen. Daarmee krijgt Nederland – naast Schiphol, Aalsmeer en Rotterdam – ook in Zwolle een logistiek centrum van wereldformaat, aldus de retailer. De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro. De bouw start dit najaar.

‘We willen onze positie in online winkelen verder versterken, vooral door autonome groei van onze dochterbedrijven wehkamp.nl, Create2fit en Fonq.nl. De verwachting is dat over tien jaar de Nederlandse consument vijftig procent van zijn aankopen online doet en het nieuwe distributiecentrum geeft ons de mogelijkheden om met die trend mee te groeien’, aldus CEO Gert van de Weerdhof.

Het geautomatiseerde magazijnsysteem krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door 468 geautomatiseerde shuttles. Daarmee wordt het distributiecentrum voor wehkamp.nl het grootste geautomatiseerde ter wereld voor online retail. In het nieuwe distributiecentrum kan men straks zo’n 12.350 items per uur ‘oppikken’ op de locaties. Dat is twee keer zo snel als in het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart. Het distributiecentrum zal Wehkamp ook in staat stellen om binnen een dag te bezorgen.

De maximale pickcapaciteit van het systeem is 196.000 items per dag. In het systeem is ruimte om vier miljoen artikelen op te slaan. Met bijna 480.000 ‘picklocaties’ wordt dit verreweg het grootste systeem ter wereld. Naast de picklocaties komt er 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed en achtduizend palletlocaties.

Wehkamp.nl bouwt het distributiecentrum in samenwerking met WDP Nederland NV. Het Oostenrijkse KNAPP levert het geautomatiseerde magazijnsysteem. Het centrum wordt gerealiseerd op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond