Deel dit artikel
-

Wehkamp wil Kleertjes.com overnemen

RFS Holland Holding B.V., de moedermaatschappij van Wehkamp, wil kleertjes.com overnemen, een leidende online kinderkleding retailer.

De bedrijven worden niet (meteen) samengevoegd.
kleertjes.com behoudt zijn merkidentiteit, die zeer bekend is, en klanten zullen geleidelijk snellere leveringen, latere besteltijden, aanvullende assortimenten en een verbeterde website-ervaring zien. Na de overname is Wehkamp van plan haar expertise in e-commercetechnologie, fulfilment en assortimentssamenstelling in te zetten om de activiteiten van kleertjes.com verder te versterken.

In de afgelopen 18 jaar is kleertjes.com uitgegroeid tot een van de grootste kinderkleding retailers in Nederland, met 400 personeelsleden.

Er worden geen gevolgen verwacht voor de werkgelegenheid als gevolg van de overname en beide bedrijfslocaties van kleertjes.com in Hilversum en ‘s-Heerenberg blijven operationeel. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

RFS maakte vandaag ook de omzetcijfers van Wehkamp van het afgelopen jaar bekend. De consumentenomzet kwam uit op een recordhoogte van 729,5 miljoen, een stijging van 22 procent in vergelijking met een jaar eerder. De nieuwe focuscategorieën wonen, beauty en kindermode hebben daaraan flink bijgedragen. EBITDA stijgt met 247 procent op jaarbasis tot 57 miljoen, het tweede opeenvolgende jaar van sterke groei.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond