Deel dit artikel
-

Wehkamp wil minder afhankelijk worden van mode, verbreding living-categorie eerste stap

De omzet van wehkamp Groep is in de periode april 2018 tot en met 31 maart 2019 10 procent lager uitgekomen op 661 miljoen euro. Vooral in het tweede halfjaar verslechterden de resultaten door tegenvallend weer.

De onderliggende EBITDA van de Groep is met 28 procent afgenomen naar 16 miljoen euro als gevolg van tegenvallende verkoop en een krimpende kredietportefeuille door verscherpte regelgeving. De EBIT leverde een verlies van 17 miljoen euro op, tegen een verlies van 62 miljoen een jaar eerder. Het klantenbestand van Wehkamp bleef stabiel op 2,7 miljoen.

De financiële resultaten laten volgens wehkamp het risico zien van een te grote focus op mode-artikelen en de daarbij horende hoge kosten. De sterke groei in het lente- en zomerseizoen werd eigenlijk meteen weer tenietgedaan door het slechte herfst- en winterseizoen, als gevolg van extreem warm weer.

Terwijl de focus blijft op fashion, waar de vraag afgelopen jaar met ruim 10 procent steeg, zijn er plannen voor uitbreiding en verdere ontwikkeling van de living-categorie. Onder andere door, voor de gehele elektronica categorie, eind 2018 een samenwerking aan te gaan met BCC, was het voor wehkamp mogelijk zich nog meer te richten op de kerncategorieën fashion en living.

CEO Graham Harris wil de positie van de onderneming verder versterken met nieuwe Nederlandse samenwerkingen, vergelijkbaar met de Hema samenwerking die afgelopen jaar gestart is. De samenwerking is goed gevallen en wordt uitgebreid met diverse productcategorieën. Hema profiteerde op haar beurt van de online schaalgrootte, het bereik en de logistieke infrastructuur van wehkamp.

De investeringsuitgaven (Capex) van de groep in het lopende boekjaar bedragen naar verwachting in totaal 19 miljoen euro. wehkamp heeft al met al veel geïnvesteerd in het personaliseren van haar online shop.

Liesbeth Rigter (voormalig CEO van Moneyou) wordt de nieuwe CEO van de financiële dochter Lacent vanaf augustus 2019. Zij zal daarnaast ook toetreden tot de raad van bestuur van de Groep.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond