Deel dit artikel
-

Wehkamp-moeder eindigt jaar met 21 miljoen euro verlies

Het moederbedrijf van Wehkamp heeft het gebroken boekjaar 2015/2016 met 21 miljoen euro verlies afgesloten, wat vooral werd veroorzaakt door de overgang naar het nieuwe distributiecentrum.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad vanochtend op basis van RFS Holland Holdings jaarverslag 2016.

De overgang naar het nieuwe distributiecentrum verliep niet vlekkeloos. Wehkamp moest de locatie in Dedemsvaart gedurende een half jaar openhouden en simultaan met de nieuwe, honderd miljoen euro kostende stek draaien.

Zonder de extra eenmalige kosten van dat boekjaar, dat eindigde in maart 2016, kwam het bedrijfsresultaat (ebitda) uit op 44 miljoen euro, anderhalf miljoen minder dan het jaar ervoor. De omzet steeg met zes procent tot 750 miljoen euro. Daarvan is driekwart toe te schrijven aan Wehkamp. De rest aan fonQ en Lacent.

In juli 2015 verkochten Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof, Berend van der Maat en investeringsfonds IK hun aandelen in RFS Holland aan investeerder Apax. Het bedrijf ging van de hand voor 315 miljoen euro. Daarvan was 242 miljoen goodwill, aldus het FD. Onlangs kocht Scheepbouwer fonQ van Apax.

Foto: ley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond