Deel dit artikel
-

wehkamp reduceert 64 procent CO2 met nieuwe verpakking

Vanaf het nieuwe jaar zijn de koraalrode Wehkamp pakketten verleden tijd en kiest de webwinkel voor nieuwe duurzamere verpakkingen. Deze zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal en bevatten minder inkt.

Per jaar verstuurt wehkamp zo’n 11 miljoen pakketten, waarvan ongeveer 70 procent in plastic zakken wordt verpakt. De nieuwe zakken zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Met de overstap naar deze nieuwe verpakkingen, reduceert Wehkamp naar eigen zeggen 64 procent CO2. Wehkamp kiest bewust voor het verzenden in zakken. Deze bevatten minder lucht dan dozen, waardoor bestelbussen efficiënter beladen kunnen worden, wat ook weer zorgt voor minder CO2 uitstoot.

Als het niet mogelijk is om producten in een plastic zak te versturen, kiest Wehkamp voor een duurzame kartonnen doos. De dozen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd en gerecycled karton, zodat zeker is dat de materialen een verantwoorde oorsprong hebben.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tim

Complimenten voor Wehkamp. Ik vind dit een heel goed initiatief.

Natuurlijk wilt het oog van de klant ook wat. Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud van de doos. De doos wordt daarna toch weggegooid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond