Deel dit artikel
-

Wehkamp slachtoffer van cybercriminelen

Webwinkel Wehkamp heeft 144.000 euro bedoeld voor de curatoren van kledingzaak Didi, aan een stel criminelen overgemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z.

In januari ging de modewinkelketen Didi failliet. In de uitverkoop na het faillissement bleef Wehkamp de kleding van Didi verkopen. De opbrengsten werden overgeschreven naar de rekening van de failliete boedel, die wordt beheerd door curatoren Marc le Belle en Tineke Wolfswinkel.

Cybercriminelen verschaften zich in februari toegang tot het emailverkeer van Wehkamp, en wisten zich voor te doen als de curatoren. Daarbij werd een nieuw bankrekeningnummer opgegeven. Wehkamp verifieerde het nummer, maar gebruikte daarbij het frauduleuze emailadres van de criminelen.

De curatoren willen het geld alsnog ontvangen van de webwinkel, maar Wehkamp weigert, en inmiddels is het bedrijf gedagvaard.

Wehkamp zegt in een reactie dat er geen aanwijzingen zijn dat de webwinkel verantwoordelijk is voor de gevolgen van de oplichting. Technisch onderzoek lijkt niet te wijzen op een hack. Ook hadden de criminelen een specifiek casusnummer in hun bezit, daarmee suggererend dat het lek mogelijk bij het advocatenkantoor zit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond